dinsdag 16 december 2008

Nieuw Zeeland Zuider eiland (part 2)

Hallo weer allemaal!!!!

Na onze bizarre sprongen was het tijd voor wat rustiger tijdverdrijf. Dus besloten we in de omgeving van Queenstown een mooie bergtocht te gaan maken. Aan het begin van de weg stond een groot bord wat ons vertelde dat huur auto's niet verzekerd waren na dit punt en dat 4x4 een aanrader was, we besloten om maar rustig ons pad te vervolgen....

Hier zijn veel scenes van LOTR opgenomen dus de tocht was zeker de moeite waard. Na een uurtje of 2 gereden te hebben kwamen we erachter dat de weg dood liep en hadden we niet erg veel benzine meer, natuurlijk geen benzinepomp in de verre omtrek... Enfin alles is op zn pootjes terecht gekomen en we hebben het gered. Hieronder wat mooie kiekjes van de haven van Queenstown en een hamburgertent waar ze je echt de meest bizarre hamburgers voorschotelde (pap!!).

Bluff is het meest zuiderlijke plaatsje van het vasteland. Hier was erg te merken dat de mensen weinig van de wereld hebben gezien en dat ook wel prima vinden zo. Wel erg vriendelijk allemaal! We dachten even heerlijk een kopje koffie te gaan drinken op dit mooie punt, maar beiden cafetjes waren gesloten, dus werd het toch maar weer een biertje in een kroeg in het "stadje" met niet veel meer dan 3 inwoners.



Dunedin werd ons van tevoren door velen aangeraden, het is een van de grotere steden in Nieuw Zeeland, maar er was niet erg veel te beleven. Wel is 'swerelds steilste straat hier te vinden, Baldwin Street 35% dit komt helaas nooit zo mooi naar voren in foto's.




Na al deze ophef zijn we verder getrokken naar Akaroa (aan de French Bay) hier hebben we een waanzinnige kayaktocht gemaakt tussen dolfijnen. Verder zijn we hier onze engelse vrienden Roy en Peter tegen gekomen (beiden in de 50) die ons direct behandelden als hun zoons. Foto's zijn er helaas nog niet, maar die komen nog omdat we ze eind Januari weer in Adalaide treffen. Onze mooie tekeningetjes moeten de vogel van Roy voorstellen zoals hij die aan ons had omschreven. Rik rechts en ik links.... Jullie mogen oordelen wie de beste fantasie heeft!

Hier wat mooie foto's van onze kayak tocht tussen de dolfijnen, dit vond plaats in French bay en we zaten tegen de oceaan aan.


Christchurch was onze laatste halte op het zuiderlijk eiland, gelijk ook de grootste stad op het eiland. Hier hebben we Roy en Peter weer ontmoet en zijn we met ze gaan eten in de Ierse Pub, hoe kan het ook anders.... Na een paar dagen hier door gebracht te hebben vlogen we naar Wellington (noordelijk eiland) om vervolgens weer 2 dagen later naar Sydney te vliegen.....





Geen opmerkingen: