vrijdag 20 februari 2009

Cairns, Great Barrier Reef

Beste Allemaal,

De auto is verkocht in Darwin omdat er veel wegen richting Cairns onder gelopen zijn. We hebben er een goed bedrag voor gekregen dus hebben besloten naar Cairns te vliegen om heerlijk van het Great Barrier Reef te gaan genieten.

Cairns is een mooie stad met onwijs veel duik mogelijkheden. In de haven liggen verschillende boten waarmee je naar het Great Barrier Reef kan varen.

Eelco en ik hebben gekozen voor een catamaran. Het is een mooie boot met alle faciliteiten die je wenst aan bord om een mooie dag te hebben.

We varen uit naar Michaelmas Cay een klein eiland met een hoop vogels. Je mag niet over heel het eiland heen lopen want het is een beschermt gebied. Er varen nog 25 a 30 personen mee exclusief de bemanning. In de ochtend zijn we nog niet helemaal wakker maar dat veranderd snel na een goed "bakkie pleur" en geweldige uitzichten.

We worden door een ander klein bootje aan land gezet zodat we heerlijk konden snorkelen. We hebben onwijs veel vissen gezien en het koraal onder water heeft veel verschillende kleuren.
In 1 woord prachtig! Helaas geen onderwater camera....


Eelco en ik hebben gekozen om te snorkelen en niet te duiken, want met deze boot kwamen we op plaatsen tot max 3 meter diep. We konden even veel zien als de duikers. En wij mochten het eiland op, de duikers niet ivm tijd. Dus waren blij met de beslissing! En hielden wat $$ in ons zak.

Daarna voeren we naar Paradise Reef waar we voor een tweede keer heerlijk konden snorkelen en verschillende zeeschildpadden gezien hebben..
In de ochtend voeren we om 8 uur weg en kwamen om 17.00 weer terug in Cairns.
Een waanzinnige dag om niet te vergeten!


We reizen nu de oostkust af richting Brisbane met de bus. En houden jullie op de hoogte!
Rik & Eelco!

Geen opmerkingen: