zondag 9 november 2008

Hong Kong 05 november tot 11 november



De eerste paar foto's van ons avontuur!

Uiteraard begon het lachen al op de heenreis, Hester (zus Rik) gaf ons bloemen op Schiphol,
waar onderweg natuurlijk een hoop grappen mee werden uitgehaald. Bij aankomst op het vliegveld in Hong Kong stond mijn naam (Eelco) op een bord, later bleek dat mijn tas de vlucht
had gemist waardoor we een uurtje of wat moesten wachten...




De stad zelf is overweldigend, een hoop neon en andere lichten! We zijn natuurlijk meteen op onderzoek uit gegaan. Op een groot scherm in de stad zagen we hoe McCain zijn tegenstander Obama feliciteerde, het was erg bijzonder om te zien dat er zo veel mensen buiten tv stonden te kijken.

Deze week hebben we overnacht bij Danny, een Spaanse vriend van Rik, die hier de afgelopen 1,5 jaar heeft gewoond. Zijn appartement bevindt zich in Kowloon wat aan de andere kant van de rivier ligt.



De volgende dag zijn we naar Stanley gegaan (ten zuiden van HK). Hier overheerst, in tegenstelling tot HK, de rust. We hebben hier erg lekker zitten lunchen en van de ongeving genoten. Opvallend was dat veel pas getrouwde stellen hier hun trouwfoto's laten maken.



Hier nog even wat foto's om de sfeer in de straten weer te geven. De bar in de foto links was gelijk een van onze favorieten! Veel lekkere biertjes van de tap, waaronder Buddington's baby!! en goede muziek!
Op de 2e foto van rechts is een restaurant te zien waar we ons toch een beetje vergiste in het scherpte niveau van het Chineese eten, we hadden om medium gevraagd, maar dit was toch wel erg pittig.
Rechts laat het begin van onze reis naar het Buddha eiland zien. Voorheen was dit eiland alleen per bus en boot te bereiken, maar een paar jaar geleden is deze kabelbaan aangelegd en die zorgt voor indrukwekkende uitzichten!



Het eiland zelf was touristisch en toch niet al te druk. We hebben hier erg van de sfeer genoten en veel van de cultuur op gesnoven.




Nog even wat indrukwekkende gebouwen, wat voor ons Nederlanders hoog is lachen ze hier om. Dit werd helemaal duidelijk toen we naar "the Peak" gingen, een van de hoogste punten van Hong Kong met een schitterend uitzicht over de stad. We kozen ervoor om wat later op de middag naar dit punt te gaan zodat we zowel bij dag-, als bij avondlicht konden genieten van het uitzicht.



Naast het feit dat we een hoop gezien hebben zijn we natuurlijk ook heerlijk uit eten geweest en zijn we ook het nachtleven van deze mooie stad ingedoken.

De foto's hieronder laten zien dat er erg veel is gelachen, vooral met onze taxichauffeur "Johnny" zijn Chinese naam was niet uit te spreken voor ons dus werd het al gauw Johnny.
Verder zijn we heerlijk authentiek wezen lunchen met Yin, 2e foto rechts. En op stap geweest met vrienden van Danny.



Al met al een erg goed begin van onze reis!!!!





















1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Eelco & Rik,

Inmiddels zijn jullie in Downonder aangekomen. Leuk om jullie verslag te lezen en de foto´s te bekijken. Peter en ik wensen jullie nog heel veel leuke, gezellige, lekkere en verrassende ervaringen toe. We blijven jullie volgen!

Lieve groetjes
Peter en Els